Over Rose Noël

 

pasfoto nov.2017

Wie is Rose Noël?

Ik ben getrouwd en moeder van Loek (hoogsensitief) en Pepijn. Na de geboorte van Loek kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben. Mijn roots liggen in het Franse dorpje Nampcelles la cour. Die plek, waar mijn opa en oma woonden, belichaamde rust en vaste patronen. In mijn drukke bestaan beleefde ik deze serene plek als een verademing. De naam la Cour coaching komt voort uit deze plek en betekent letterlijk de binnenplaats of speelplaats. Deze betekenis sluit mooi aan bij mijn werkwijze waarbij het kind beter bewust wordt van de eigen binnenplaats.

Naast mijn werk als opvoedcoach werk ik nog als consulent jongeren en gastdocent binnen de culturele sector. Ik hou me hoofdzakelijk bezig met cultuureducatie. Verder heb ik nog gewerkt als docent kunst en mentor in het middelbaar onderwijs.  Daarnaast was ik oprichter van een eigen cursusatelier voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar.

Wat kan ik voor u of uw kind betekenen?
Als sensikids opvoedcoach help ik kinderen en hun ouders bij het bieden van structuur en het scheppen van kaders.  Hierdoor gaan hoogsensitieve kinderen zich lekkerder in hun lichaam voelen en beter snappen hoe ze om moeten gaan met hun eigen gevoelens, die van anderen en de prikkels uit onze omgeving. Ik vind het belangrijk dat ik naast het kind ook de ouders meeneem in het proces. Ik bied hen handvatten hoe zij om kunnen gaan met de hooggevoeligheid van hun kind en alles wat op hem of haar afkomt. Daarnaast wil ik kinderen laten beseffen dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn en dat ze dicht bij hun gevoel mogen blijven bij het maken van keuzes in hun leven.